تاثیر جاذبه ماه بر بدن انسان
پادکست تاثیر جاذبه ماه بر بدن انسان
موضوعات مورد بحث قرار داده شده در پادکست ها
اشکال مزاجی و طبع و کیفیت کواکب
- طبع و کیفیت کواکب
- عنوان طبیعت ها و امزجه کواکب بترتیب
- آثار این مراتب بر تولد انسان
- آثار این مقولات بر شخصیت آدمی
- بحثی کوتاه درباره طالع بینی
در کتاب دهخدا
ماه به معنی جرم آسمانی بزرگی تعریف شده که هر 30 روز یک بار به دور زمین میچرخد و مردمی که به آن نگاه میکنند به اندازه و قائده آن هیچ اهمیتی نداده و فقط به زیباییهای آن دقت ویژهای میکنند.
تأثیر گردش ماه بر سلامت انسان
زمانی که ما در جهت قبله بخوابیم، کشش خون در مسیر مخالف رگها است و در نتیجه فشار مضاعفی به قلب وارد میشود و در زمان استراحت، قلب انسان دو برابر کار میکند تا بر مسیر جاذبه زمین غلبه کرده و خون را به گردش در بیاورد.
کشش ماه هر تأثیری که بر جزر و مد میگذارد بر فشار خون و گردش خون تأثیر مثبت و منفی خودش را میگذارد و میزان گردش مناسب خون در بدن سبب نشاط و شادمانی فرد میشود. به طوری که هرچه فشارخون در حد نرمال باشد افراد سرحالتر و شادابتر بوده و اگر این فشار خون مناسب نباشد انسان دچار سستی و بیرمقی میشود.
دور و نزدیکی بودن ماه به کره خاکی زمین بر سیستم بدن و گردش خون تأثیر زیادی میگذارد و این بر نحوه خوابیدن افراد اثر خود را بیشتر می گذارد به طوری که اگر انسان در جهت قبله بخوابد انحراف و امواج منفی از بدن در هنگام خواب بیرون رفته و همین امر سبب میشود جریان خون به خوبی تنظیم شود
دیدگاه مکتب طب سنتی ایران، جهان هستی شامل جمادات، نباتات (گیاهان) و حیوانات از عناصر چهارگانه آتش، هوا، آب و خاک شکل یافته اند که تحت تأثیر اجرام سماوی همچون: سیاره زحل، مشتری، مریخ، شمس، زهره، عطارد و قمر و گردش افلاک قرار می گیرند.
هریک از عناصر چهارگانه دارای دو کیفیت از چهار کیفیت (سردی یا گرمی) و (تری یا خشکی) می باشد که از میان به کیفیت گرمی یا سردی کیفیات فاعله (به دلیل اثرگذار بودن بر دو کیفیت تری و خشکی) و کیفیت تری یا خشکی را کیفیات منفعله می دانند. سیارات نیز هرکدام دارای دو کیفیت می باشند.
کیفیات اجرام سماوی:
۱ –مشتری: گرم و تر به اعتدال
۲ –زحل: سرد و خشک به افراط
۳ –مریخ: گرم و خشک به افراط
۴ -شمس: گرم و خشک به اعتدال
۵ -زهره: سرد و تر به اعتدال
۶- عطارد: سرد و خشک و خشکی بر آن غالب
۷ -قمر: سرد و تر و تری آن غالب
اجرام سماوی نیز تحت تأثیر یکدگر بوده به طوریکه عقیلی خراسانی در کتاب مخزن الادویه زهره را مشارک مشتری ،عطارد را مشارک زحل و قمر را مشارک شمس معرفی می کند.
?محمدحسین عقیلی خراسانی، مخزن الادویه ، تصحیح دکتر شمس اردکانی، انتشارات دانشگاه تهران، ص: ۸۹-۹۳
آیا ستارگان و صور فلکی بر شخصیت انسان تاثیر گذارند؟
چطور ممکن است که ستارگان و نشانه های فلکی بر شخصیت و رفتار ما انسانها تاثیرگذار باشند؟
برای اطلاع کامل درباره ستارگان و اثر بر مزاج انسان به آدرس زیر مراجعه نمائید
پاسخ افراد مذهبی (مذهبی افراطی) و شکاک ساده است: «تاثیر نمیگذارند». این افراد اعتقاد دارند که ستارگان ارتباطی با نحوه رفتار انسانها و طبیعت ندارند و بر عقیده خود پافشاری میکنند. گرچه برای هزاران سال بسیاری از مردم اعتماد زیادی به آنچه ستارگان درباره شخصیت آنها میگویند، پیدا کرده اند.
اخترشناسی، علمی است که به مطالعه و بسط حرکات ستارگان و سیارات در جهان هستی میپردازد. و از سویی رابطه این حرکات و تغییرات ایجاد شده در رفتار انسان را نیز مورد مطالعه قرار میدهد. هرچه دانش ما درباره جهان هستی و ستاره شناسی بیشتر و دقیقتر باشد (همانطور که فرضیه مرکزیت زمین در جهان هستی اصلاح شد)، شناسایی رفتار انسانها دقیق تر خواهد بود.
پیشرفت روز افزون علم به ما نشان داده است که تمام جنبه های موجود در طبیعت رابطه تنگاتنگی با یکدیگر دارند و اتفاقاتی که در طبیعت رخ میدهند در یک راستا بوده و مجزا نیستند. دلیل دسته بندی شدن علوم، جداگانه بودن آنها نیست؛ بلکه برای جدا سازی افرادی است که در زمینه خاص تحقیق میکنند. برای مثال فیزیک و شیمی در ارتباط با یکدیگر هستند همانطور که روانشناسی با سایر علوم طبیعی ارتباط دارد. با این حساب چرا طالع بینی و اخترشناسی نباید با علم روانشناسی که در راسته علوم بیولوژیکی است، مرتبط باشد؟!
حرکت زمین و موقعیت خورشید بر فصول، تغییرات دمایی، جزر و مد و سایر نیروها تاثیر گذار است. همین رفتار و تاثیراتی که حرکات آنها باقی میگذارند در مورد سایر سیارات و ستارگان نیز صادق است. به طوری که موقعیت اجرام آسمانی (منظور موقعیت خورشید و زمین و سایر سیارات و ستارگان) برای دوبار در یک موقعیت قرار نمیگیرند و هر لحظه نسبت به لحظه دیگر، موقعیت متفاوتی دارند که این مساله مدیون حرکت دائم آنهاست و در آن هنگام که شما پا به عرصه هستی گذاشتید، موقعیت ستارگان به صورت منحصر به فرد برای شما بوده است، همانطور که شخصیت و ویژگیهای شما، منحصر به فرد است.
تاثیر موقعیت ستارگان بر شخصیت انسان در زمان تولد
به دلیل اینکه موقعیت قرارگیری اجرام منعکس کننده رخدادهای طبیعی در زمین است (همانطور که گفته شد)، لذا شرایط روانشناسی و شخصیتی هر فرد نیز در زمان تولد تحت تاثیر موقعیت اجرام آسمانی قرار خواهد گرفت. با این حساب با در نظر گرفتن زمان و تاریخ تولد هر فرد میتوان کلیاتی از رفتارشناسی و شخصیت وی را پیشگویی کرد و این اساس کار طالع بینی است. یعنی با استفاده از جداول زمانبندی شده موقعیت دقیق ستارگان در زمان تولد فرد (که قدرت دقت آن در حد ساعت تولد است) میتوانند جنبه های مهم و اصلی شخصیتی فرد را پیشبینی کنند.
طالع بینی یک هنر است. همانطور که علوم پزشکی هنر چینش اطلاعات دریافتی و رسیدن به علت بیماری و درمان آن است، پس طالع بینی نیز نیاز به اطلاعات دقیقی در زمینه موقعیت ستارگان و اخترشناسی دارد. از طرف دیگر همانطور که پزشکی نیاز به اطلاعات علوم بیولوژیکی دارد تا قواعد حیات را تشخیص دهد، طالع بینی نیز به علومی همچون فیزیک و اخترشناسی وابسته است. به پشتوانه ی هزاران سال مطالعه در بین صدها قوم و فرهنگ در جهان، طالع بینی میتواند الگوهای رفتاری شخصیتی انسانها را برای درک بهتر و شناخت جنبه های وجودی خویش راهنمایی کند.
نکته ای مهم
نباید این نکته را نیز نادیده بگیریم که طالع بینی تنها میتواند بگوید شما چه تواناییها و نقاط ضعف و قوتی دارید، ولی نمیتواند شخصیت شما را به شما دیکته کند، در حقیقت ستارگان به شما نمیگویند که شما که هستید، بلکه به شما میگویند چه نوع فردی میتوانید باشید و دقیقا به همین دلیل است که تمام مشخصات گفته شده برای متولدین ماه های مختلف الزاما درست و کامل نیست و به سایر عوامل محیطی نیز وابسته است.
با دانستن تاثیرات ستارگان بر شخصیت خود، میتوانید توانایی های خود را بهتر بشناسید، نقاط ضعف خود را شناسایی کنید و نقاط قوت خود را تقویت کنید. اخلاقها و رفتارهای خود را بشناسید و در صدد رفع بدی ها و تقویت خوبی ها برآیید. با مطالعه جدول زمان تولد خودتان و ستارگان و اجرام تاثیرگذار در آن زمان همچنین جنبه های منحصر به فرد وجودی شما نیز روشن خواهد شد. نکته مفید دیگر در علم طالع بینی شناخت روابط و کمک برای ارتباط بهتر با افراد دیگر است که میتوانید شخصیت کلی آنها را بر اساس ماه تولدشان پیش بینی کنید.
پادکست های دیگر برای شناخت بیشتر موضوعات در عالم انسان و ماده و دیگر عوالم
کلمه عالم و شناخت عوالم و بحث انسان شناسی و هستی شناسی
پادکست:
دیدگاهها