شناخت کبد یا جگر :
کبد انسان را بشناسید
جگر در زیر دنده هاى بالایى از دنده هاى پشتى قرار گرفته و شکل آن هلالى و داراى فرورفتگى در سویى است که به شکمبه مى رسد، و زایده هایى دارد که گاهى به چهار یا
پنج تا مى رسد و سمت راست شکمبه را پر مى کند بخش گوژ آن به دیافراگم مى رسد و با تارهایى به نیامى که روى آن است مى چسبد.
از بخش گودى جگر کانالى بنام «باب الکبد» وجود دارد و شکل آن به مانند (سیاه) رگ است ولى در آن خون نیست و به شاخه هایى تقسیم و آنها نیز به شاخکهایى دیگر بخش مىگردند.
اندکى از آنها به کف شکمبه و دوازدهه و بیشتر آن به روده ى صایم و سپس به دیگر روده ها مى رود، تا به روده راست (روده) مىرسد.
این دهانه ها که پیش از این از آن یاد کردیم، خوراک گواریده را به جگر مى رساند.
باب الکبد
هرآنچه از دهانه ى آن جذب مىشود از راههاى تنگ به گشادتر رفته تا آن که در کانال «باب الکبد» گرد آیند سپس این کانال در درون جگر به شاخه هایى باریک و مویینه تقسیم مىگردد و گواریده ها در آنها پراکنده مىشوند، بافت جگر آنها مىپذیرد و تجزیه مىکند تا خون گردد.
خون ساخته شده چه میشود
از برجستگى جگر رگى بزرگ مىروید که همه رگهاى تن که پیش از این در کالبدشناسى رگها نام بردیم از آن مىروید خود این رگ در جگر به شاخه هایى مویین تقسیم مىشود که به شاخه هاى تقسیم شده کانال باب الکبد مى پیوندد.
خون (ساخته شده) در شاخه هاى مویینه ى رگ بزرگى که در بخش برجستگى بالاى جگر مى روید، بالا مىرود.
آن نیز بدینگونه است که نخست در رگهاى مویینه ى آن گرد مىآید، سپس به رگهاى گشادتر رفته تا آنکه همه ى خون بدست آمده در رگ بزرگ برخاسته از برجستگى جگر گرد مى آیند.
برای مطالعه ادامه مطلب اینجا کلیک نمائید.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.